Plaats 2: Annemarie Machielsen

Graag stel ik me voor aan u. Ik woon in Paterswolde. Mijn twee zoons hebben inmiddels zelf een gezin. De oudste woont met zijn gezin in Zuidlaren en mijn jongste zoon woont met zijn gezin in Hengelo, Twente. Ik ben dol op mijn vijf prachtige kleinkinderen.

Ik heb altijd in het onderwijs gewerkt en breng zo’n 35 jaar leidinggevende en bestuurlijke ervaring mee. Ik heb bij verschillende onderwijsinstellingen in het PO, VO en MBO gewerkt. Kinderen zijn onze toekomst, dus voor hen moeten we optimale ontwikkelingskansen creëren en moeten we zorgen voor een mooie, leefbare wereld.

Ruim vier jaar geleden heb ik me aangesloten bij Leefbaar Tynaarlo, omdat ik mij (tevergeefs) inzette voor het behoud van groen bij mij in de buurt. Ik heb ervaren hoe moeilijk het als inwoner kan zijn om je tegen een gemeentelijke procedure te verweren. Als raadslid hoop ik daar een goede rol in te kunnen spelen. Het behouden van onze prachtige omgeving is voor mij nog steeds een belangrijke drijfveer. De afgelopen jaren hield ik mij onder meer bezig met het sociale domein, met duurzaamheid en met ruimtelijke ordening. Ik neem nu als beëdigd steunfractielid deel aan de raadswerkgroepen Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid en ben voorzitter van de werkgroep Sociaal Domein. Bij elk vraagstuk stel ik mezelf de vraag: “Wat is goed voor onze inwoners?”