Wie zijn wij?

Leefbaar Tynaarlo is een lokale, onafhankelijke politieke partij.

Op 29 oktober 1993 is de partij opgericht als Vries 2000. Het dorp Vries was toen nog een aparte gemeente. De oprichters van het eerste uur waren de heren Cor van Putten, Peter van Mombergen en Casper Kloos.

Bij de gemeentelijke herindeling in 1997 werden Vries, Eelde/Paterswolde, Tynaarlo en Zuidlaren samengevoegd tot de huidige gemeente Tynaarlo. Onze partij werd omgedoopt tot EVZ-2000. EVZ staat voor Eelde-Vries-Zuidlaren. Men dacht toen al toekomstgericht: de 2000 had te maken met het nieuwe millennium dat spoedig zou beginnen.

Vier jaar later werd de naam Leefbaar toegevoegd en werd de officiële naam: Leefbaar Tynaarlo. De naam Leefbaar Tynaarlo gebruiken wij nog steeds. Wij doen er alles aan om onze gemeente een fijne, sociale, groene, inclusieve gemeente te laten zijn, waar mensen graag wonen en verblijven.

Bij de verkiezingen van 2018 zijn we de grootste partij van Tynaarlo geworden. We hebben vier zetels in de gemeenteraad en hebben samen met andere partijen het College van B&W gevormd.

Bij de verkiezingen van 2022 zijn wij wederom, met voorsprong, de grootste partij van Tynaarlo geworden.

Dankzij u hebben wij als Leefbaar Tynaarlo 5 zetels mogen ontvangen.

Onze wethouder Juryt Vellinga:

De vijf raadsleden: