Plaats 15: Arjan Niewold

Mijn naam is Arjan Niewold

Jaren geleden ben ik gevraagd door Casper Kloos om bij Leefbaar Tynaarlo te komen .

Mijn eerste reactie was “dat is niks voor mij, de politiek”, maar nu zijn we toch jaren verder en heb ik toch samen met de gehele fractie, het een en ander kunnen bereiken.

Een van de dingen die ik doe is luisteren naar de mensen in onze mooie gemeente en hun problemen in een fractie vergadering bespreken.

Momenteel hoor je veel dat er te weinig mensen met een gewoon beroep in de politiek zitten, maar gelukkig is Leefbaar Tynaarlo daar een uitzondering op. Ik ben namelijk werkzaam als onderhoudsmonteur bij Equens /Engie.

Ook het bloemencorso is iets wat erg belangrijk voor mij is, omdat ik opgegroeid ben in Eelderwolde.  Momenteel woon ik in de Groeve als een van de waterbewoners op een woonark.

In de Groeve zit ik in het bestuur van de buurtvereniging en probeer ik op die manier mijn steentje bij te dragen.

Natuur is voor mij erg belangrijk. Ik woon tussen de eenden, waterhoentjes, meerkoeten, bevers, otters, enz.

Door mijn opleiding eerst in de landbouw en later in de techniek ben ik ook betrokken bij de boeren en zie ik ook de moeilijkheden die er zijn tussen de platteland en de stad en de vorming van nieuwe natuur .

De dingen die ik belangrijk vind zijn:

De kleine dorpen, bloemencorso, natuur en de boeren met het platteland