Plaats 9: Leo Hegge

Geboren en getogen in het mooie Brabant had ik altijd het idee om daar, na mijn pensioen, naar terug te keren. Maar nu, na 15 jaar wonen in het het mooie dorp Tynaarlo, is er geen haar op mijn hoofd die daar nog aan denkt. Die heb ik trouwens ook niet meer, zoals u op de foto kunt zien, maar goed los daarvan heb ik mijn hart al lang verpand aan het stroomgebied van de Drentsche Aa. Daar woon ik samen met mijn vrouw, hond en 2 katten.

Ik heb mijn hele werkzame leven afwisselend gewerkt binnen de zorg, welzijn volkshuisvesting en cultuur. De eerste jaren als psychiatrische verpleegkundige, later ook bij een gemeentelijk sociale dienst, een woningstichting, verschillende welzijnsorganisaties, als zelfstandig muziekdocent en de laatste 25 jaar als directeur en bestuurder van culturele instellingen als poppodia, concertzalen, theaters en muziekscholen. En nu vind ik het tijd om die ervaringen in te zetten voor de politiek. Maar ik blijf ook actief binnen de wereld van de podiumkunsten; als gitarist maar als ook als vrijwilliger binnen verschillende organisaties in Groningen en Drenthe.

Omdat het ‘strijdplan’ van Leefbaar Tynaarlo voor de komende gemeenteraadsverkiezingen mij enorm aansprak besloot ik mij hiervoor in te zetten. Want wie wil er nou niet wonen in een gemeente waar een gevoel voor natuur, cultuur en gelijkheid in onze samenleving vanzelfsprekend is? Een groene long tussen de stedelijke kernen met aandacht voor de kwaliteit van leven, wonen en werken. Dat is waar Leefbaar Tynaarlo voor staat en dat is waar ik me dan ook voor wil inzetten de komende vier jaar.