Plaats 14: Rolf Akker

Mijn naam is Rolf Akker en woon met mijn vrouw en twee dochters in het prachtige Ter Borch in Eelderwolde.  Ik werk als manager van een Finance afdeling voor Gasunie. Ik ben opgeleid als bedrijfskundige en heb veel ervaring opgedaan als consultant in organsiatieverandering.

Het onderwerp Duurzaamheid is voor mij bijzonder belangrijk. Mijn visie is dat duurzaamheid en daarmee ook een duurzamer leven begint aan de keukentafel. Kleine acties kunnen bij elkaar opgeteld grote gevolgen hebben. Het begint met het verminderen van de vraag naar energie en daaraan kunnen we als individu een directe bijdrage leveren. Maar het gaat ook over het behoud van onze prachtige natuur. Tynaarlo als groene long spreekt me bijzonder aan.

Waarom Leefbaar Tynaarlo? Ik geloof in een politiek van ‘Tynaarlo vóór partijbelang vóór eigen belang’. Dat is precies het karakter dat ik bij Leefbaar Tynaarlo heb aangetroffen. Bovendien is het een groep mensen die zichzelf blijft ontwikkelen. Dat betekent moeilijke keuzes maken, keuzes die je moet kunnen uitleggen. Ik houd niet van politiek opportunisme, wel van een gedegen inhoudelijke onderbouwing.

Energietransitie, Duurzaamheid en Ruimtelijke Ordening zijn de onderwerpen waarop ik me wil inzetten voor onze prachtige gemeente. Groen is niet alleen de kleur van onze bossen, maar ook van de inspanningen die we doen in de energietransitie.  We hebben een belangrijke opdracht als gemeente als het gaat om duurzaamheid. Ik wil me daarvoor maximaal inzetten.