Plaats 1: Jurryt Vellinga

Gelukkig kennen veel mensen mij al, zeker sinds ik twee jaar geleden fractievoorzitter werd van Leefbaar Tynaarlo. Ik woon met mijn gezin in Vries. Mijn kinderen zijn 10 en 13 jaar oud.

Ik werk als zelfstandig ondernemer. Mijn bedrijf ontwikkelt innovatieve medische apparatuur. Ik ben gewend om samen te werken met anderen en samen te zoeken naar de meest optimale oplossingen voor complexe problemen. Daar zijn dwarsdenkers, creatieve geesten, regelneven en pietjes precies allemaal nodig om een goed product te ontwikkelen. Dat breng ik mee naar mijn werk voor Leefbaar Tynaarlo.

Een duurzame toekomst voor onze kinderen is van het grootste belang. De energietransitie is daarbij van groot belang, maar ik zeg altijd: “Ik ben groen, maar niet gek”. Ook voor die energietransitie zullen we moeten zoeken naar een goede inpassing in onze mooie omgeving, naar betaalbaarheid en we moeten ons realiseren dat de oplossingen van nu van tijdelijke aard zijn. De toekomst zal nieuwe mogelijkheden gaan bieden.