Opvang aanbieden aan asielzoekers Ter Apel

Vries, 06 juli 2022

Onderwerp: Opvang aanbieden aan asielzoekers Ter Apel

Geacht college,

Er is al enige tijd grote onrust over het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Zo ook weer afgelopen nacht. De media berichten daar voortdurend over.

Afgelopen nacht hebben weer 30 mensen buiten op straat geslapen. Onze fractie vindt dit buiten alle humane normen en waarden waar wij voor staan in Nederland. Wij willen u dan ook nadrukkelijk vragen hulp aan te bieden voor deze schrijnende gevallen.

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/938081/dertig-asielzoekers-slapen-buiten-bij-coa-ter-apel-we-zijn-bang-onze-afspraak-te-missen

Zoals wij opmaken uit de situatie gaat het om tijdelijke slaapplekken en is dat ook niet iedere dag het geval. Het moet toch mogelijk zijn om een van onze gebouwen binnen het maatschappelijk vastgoed tijdelijk als nachtopvang in te richten, of een gymzaal ergens hiervoor beschikbaar te stellen? Ook heeft de Provincie verschillende mogelijkheden in onze gemeente, het zou goed zijn de Provincie snel hierover te contacten. Samen moet een oplossing mogelijk zijn.

Nadrukkelijk gaat het ons om crisisopvang, voor de overige opvang doen we al het een en ander maar we willen graag ook deze nood tijdelijk helpen op te lossen.

Gelet op de ernst van de situatie zien wij graag per ommegaande actie.

In afwachting van uw reactie verblijven wij,

Met vriendelijke groet,

Namens de raadsfractie van Leefbaar Tynaarlo

John Franke