Casper Kloos unaniem tot lijsttrekker gekozen!

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de kiesvereniging Leefbaar Tynaarlo werd Casper Kloos wederom tot lijsttrekker gekozen.

Kloos is al bijna 25 jaar politiek actief.

Bij zijn acceptatie sprak hij van een grote verantwoordelijkheid en ook van een taak die hij graag en met veel enthousiasme op zich neemt. Met de verkiezingen in aantocht zegt de zojuist gekozen voorman: “Ik heb er zin in, ik zit vol energie. Het is prachtig werk en ik vind het geweldig om samen met mijn partijgenoten iets voor de inwoners van Tynaarlo te kunnen betekenen. We zijn er klaar voor. Dit keer gaan we veruit de grootste partij worden. Het is tijd voor verandering.”

De voorman vervolgt: “De afgelopen jaren hebben wij ons geweldig ingezet voor de burgers van Tynaarlo. Als het nodig is beklimmen we de barricaden en dat weten de burgers. De mensen weten dat wij duidelijke politiek bedrijven. Geen poespas of praatjes, gewoon zeggen waar het op staat. Leefbaar Tynaarlo is de lokale partij die geen landelijke standpunten hoeft uit te voeren en met deskundige mensen voor eenheid, balans en kwaliteit kan zorgen.”

Maar hoe zit het nu met die verandering?

Kloos: “De afgelopen jaren hebben we ons samen met inwoners fel verzet tegen een aantal plannen. Ik merk dat mensen het zat zijn dat de gemeente doorgaat met plannen, die tegen de belangen van burgers ingaan. Sommige mensen geven de moed op, anderen zijn boos. Ik merk dat mensen onze aanhoudende steun waarderen. Mensen merken dat wij een perspectief bieden, waarin zij zelf centraal komen te staan.

Wij willen dat de wijken groener worden, kunst en cultuur aanwezig blijven in onze prachtige gemeente. Wij willen dat het terrein van de Prins Bernhardhoeve, ter Borch, centrumplan Eelde en Paterswolde Noord die oplossing krijgen, die het echt verdient.

Een opstap mogelijkheid voor de trein in Tynaarlo komt ook weer ter discussie. “

Vol vuur zegt Kloos: “Het lijkt wel of de burger er is voor de gemeente, maar het moet omgekeerd zijn: de gemeente er is voor de burger. Niet voor de projectontwikkelaar. Niet voor andere fratsen. Een gemeente moet dienend zijn aan haar inwoners.

Ons verkiezingsmanifest zal eind dit jaar duidelijkheid verschaffen.

Jazeker, we gaan er vanuit dat we meer zetels halen dan we nu al hebben. Wij worden veruit de grootste partij. En daarmee gaan wij na maart 2018 het initiatief nemen om te komen tot een stabiele coalitie die de aankomende 4 jaar de inwoners centraal zet ”.

Leefbaar Tynaarlo is voor veilige, leefbare en sociale dorpen in Tynaarlo! Bij Leefbaar Tynaarlo staan de inwoners centraal en heeft de gemeente een dienende rol!

Wij gaan ervoor!