Leefbaar Tynaarlo maakt zich zeer ongerust over de ontwikkelingen in Zuidlaren

Het proces van aankoop van het terrein van de voormalig PBHoeve in Zuidlaren wordt met raadselen omkleed. Sommige fracties krijgen minder of later informatie; collegepartijen worden eerder geïnformeerd. Leefbaar Tynaarlo heeft inmiddels verschillende brieven gestuurd om opheldering van zaken te vragen over de aankoop van de grond en over gemaakte afspraken en voorwaarden. Nu de gemeente eigenaar is van de grond wil Leefbaar Tynaarlo dat er helemaal opnieuw wordt besproken hoe dit terrein het beste ingevuld kan worden. Een schone lei en opnieuw naar de tekentafel!

Tijdens de raadsvergadering van maandagavond 4 december noemde VVD- wethouder Nina Hofstra supermarktondernemers “boeven”. Dit gebeurde bij de behandeling van het agendapunt “aankoop grond PBH”. Aangezien een wethouder spreekt namens het College maken wij ons grote zorgen over deze uitspraak. We nemen aan dat dit een college standpunt is en dat wordt dit onderschreven door de andere wethouders en door de voorzitter van het College, onze burgemeester.

Diverse aanwezigen hebben zich ernstig gestoord aan deze uitspraak. Net als de fractie van Leefbaar Tynaarlo vinden zij dat deze uitspraak niet door de beugel kan. Leefbaar Tynaarlo vindt ook dat zo’n uitspraak het geloof van de burger in de gemeentelijke politiek ernstige schade toebrengt.

Bovendien is de wethouder regelmatig in “overleg” met deze “boeven” om haar dromen waar te kunnen maken. Hoe kan een betrouwbare overheid “boeven” nodig hebben om een goedlopende samenleving te realiseren? Hoe kan het zijn dat de overheid “boeven” tolereert in haar dorpen en hen toch nodig heeft om kostbare infrastructurele zaken in de dorpskernen te realiseren?

Of is het zo dat je als “boef” wordt gekwalificeerd als je niet direct naar de pijpen van onze wethouder danst?

Ondernemers kunnen blij zijn met een wethouder van een zogenaamde “ondernemerspartij”, die dit over je zegt.

De fractie van Leefbaar Tynaarlo heeft de wethouder inmiddels een brief geschreven, waarin haar wordt verzocht een en ander glad te strijken. Wij vinden dat het College een excuus richting supermarkteigenaren verschuldigd is. Daarmee halen ze hopelijk de kou uit de lucht. Om een mooi plan te maken voor Zuidlaren hebben we elkaar wel echt nodig!