Actie Leefbaar Tynaarlo zorgt voor behoud monumentale bomen!

Afgelopen zomervakantie, toen zo’n beetje iedereen vakantie aan het vieren was, diende PC Vastgoed een aanvraag voor een kapvergunning in bij de gemeente. Monumentale, 100 jaar oude bomen moesten plat voor de nieuwbouw van kapitale villa’s op het terrein van School Noord in Paterswolde. De aanvraag leidde tot grote ongerustheid onder de oplettende omwonenden van het terrein, die zich meteen bij ons meldden.
In een week dat er nieuwe hitterecords in Nederland werden gehaald, kwam LT in actie voor behoud van de grote monumentale bomen. Wij schreven een brief waarin wij duidelijk maakten dat het een overheid niet past om in deze tijd nog klakkeloos wensen van een projectontwikkelaar te honoreren. Bomen hebben een belangrijke functie in het leefbaar houden van onze aarde, zowel voor mensen als voor dieren. Ze hebben het al moeilijk genoeg.
Klaarblijkelijk heeft ons protest ertoe geleid dat de gemeente en de projectontwikkelaar overleg hebben gehad. In ieder geval is de aanvraag voor de kapvergunning ingetrokken! Daar zijn we heel blij mee. De bouw van de villa’s konden we niet tegenhouden. Wellicht kan dit bijdragen aan een echte parkachtige setting, die nog enigszins bijdraagt aan een groene en aangename omgeving.