Centrumplan Zuidlaren

Zuidlaren het middelpunt van vele activiteiten.

Het college heeft de raad een voorstel voorgelegd over het nieuwe centrum voor Zuidlaren. Het is de grote gemene deler van wat uiteindelijk aan voorstellen en denkwijzen is opgehaald over hoe Zuidlaren er de komende 40 jaren uit moet gaan zien.

Op het totale terrein PBH liggen kansen om op te pakken. Het centrumplan wordt integraal opgepakt en wordt vanaf nu het  integraal centrumplan genoemd. Het voorstel wat nu voorligt, ligt in lijn met wat Leefbaar Tynaarlo al langere tijd heeft aangegeven en komt in grote mate overeen met het oude plan van vorige ontwikkelaar Leijten. Het is een totaal plan. We kunnen dus niet ėėn detail er zo maar uit halen en daarmee aan de gang gaan. Alles heeft met elkaar te maken. De winkeliers, de horeca, zorg en wonen. Hun lijstje is ons wel bekend vanwege hun deelbelangen. Samengevat, een supermarkt, een zorgcentrum, woningbouw en niet onbelangrijk extra mogelijkheden voor een doorsteek naar het nog te herstellen Traverse, Laarwoud richting Tusschenwater. Het achterliggende terrein kan in fases worden ingevuld. Of er wel of niet een rondweg komt, ligt aan vele factoren. Duidelijk wordt dat het dorp er ook ook klaar voor is. Wel willen we de grote Brink niet omgetoverd zien als Blikvanger!

Samengevat, Leefbaar Tynaarlo kan prima uit de voeten met het door het college van Tynaarlo aan ons voorgelegde voorstel. Klap er op, nog enkele details in vullen en volgend jaar aan de slag. Dan is de RO wethouder van Leefbaar Tynaarlo weer aan zet. Met de aanvullingen eventueel vanuit de Raad, moet dit een eitje zijn.