De Kop is eraf.

De 1e Raadstafel is een feit. Het onderwerp was: Duurzaam.

Van koudwatervrees was totaal geen sprake . Opmerkelijk was wel dat er aan de raadstafel veel kennis zat dat het praatstuk van het College oversteeg. Toch zagen we enige opluchting bij de ambtenaren die ook aan tafel zaten. De Raadstafel gaf richting aan waar ze het zouden moeten zoeken. En daar zat men op te wachten. Dat het college ook positief verrast was moge ook duidelijk zijn. 

Waar gaat het over. Het college heeft een ambitieus document vastgesteld. In 2030 18 duurzame dorpen. Vijf peilers moeten de ambities van het college dragen. De lat ligt hoog. Aan de Raadstafel werd wel duidelijk dat het ambitieuze stuk van het college enige aanpassing behoeft. Dat dit bij de 1e Raadstafel al aan orde kwam, was verrassend en daar had het college ook niet helemaal op gerekend.

Eind van de maand zal het onderwerp in de raad aan de orde komen. Hopelijk heeft het college goed geluisterd en heeft zij haar plan aangepast met dat wat is opgehaald aan de Raadstafel. Wel blijven we als Leefbaar Tynaarlo zitten met de vraag wie dit allemaal zal gaan betalen. Zoete lieve Gerritje vast niet. Daar zal zeker aandacht aan moeten worden geschonken. Anders zal het draagvlak snel zijn verdwenen en zal er van de hoge ambities die er gelukkig zijn, niets terecht komen. We blijven uiteindelijk allemaal calculerende inwoners van deze prachtige gemeente.

Wordt vervolgd.