Ontwikkelingen in Zuidlaren (Stationweg) en PBH

Leefbaar Tynaarlo heeft in een eerder schrijven d.d. 7 september 2017 met als onderwerp: ontwikkelingen in Zuidlaren, enkele vragen gesteld en het volledige adviesrapport van Broekhuis Rijs Advisering opgevraagd. Maar als wel vaker en nu waarschijnlijk de vakantieperiode als reden, nog steeds niets mogen ontvangen. Dus maar weer een briefje verstuurd met verzoek het rapport op te sturen.

Verder hebben we nog maar enkele extra vragen gesteld. Van hoe het nu zit, lezende verschillende mediaberichten, dat het college blijft opteren voor 3 supermarkten op het voormalige PBH-terrein. Als dat klopt betekent dit namelijk leegstand in het lint (Stationsweg).

Tegelijkertijd maakt Leefbaar Tynaarlo zich ook ongerust over het parkeren (vele honderden bezoekers per uur) op de locatie PBH. Er wordt gesproken dat ondergronds een optie zou kunnen zijn. Gaat dan wel een slordige 8 miljoen kosten. Vraag is dan, wie dat betaald. Zolang de gemeente niet onze zoete lieve Gerritje is, is de vraag of hier voorstellen voor zijn gedaan en zo ja, wie betaalt dit. In het dorp Zuidlaren gaan hierover geruchten.

Dan zit Zuidlaren, mocht een en ander juist zijn, met grote lege puisten (AH- en Jumbopand) in het lint. Dit betekent vermoedelijk de doodsteek voor vele kleinere ondernemers. Vandaar dat we hebben gevraagd of het college voornemens is deze locaties een woonbestemming te geven? Daarmee hopelijk de Stationsweg qua aankleding interessant te houden. Het feit dat het college op 26 september groen licht krijgt voor het accommodatiebeleid Zuidlaren, betekent bij uitvoering ook daar veel openvallende plekken.

Ook hier zal woningbouw mogelijk zijn. Wel is de vraag of een en ander in gezamenlijkheid wordt opgepakt of moeten we de Stationsweg en vrijkomende accommodaties ten gevolge van de uitwerking accommodatiebeleid Zuidlaren los van elkaar zien?

Nu wachten op snel een antwoord!