Parkeren bij de Punt (Tynaarlo)

Het was even slikken. 12 miljoen aan kosten voor een voorziening van 200 parkeerplaatsen. Dit moet de druk wegnemen op het Julianaplein en het dichtslibben van de A28 tussen De Punt en Haren.

Het 1e plan, een zelfde voorziening maar dan voor 2000 parkeerplaatsen, lag tegen de Drentsche Aa aan. Slimmigheidje is nu met medewerking van Rijkswaterstaat een parkeervoorziening en busknooppunt te realiseren in de oksel van de afrit bij de Punt en A28. Daarmee bezwaren van milieuorganisaties en de politiek neutraliserend. Nu staan de Staten verder in het proces buitenspel volgens gedeputeerde Brink. Die zijn in meerderheid voor dit nieuwe plan. Het geld is er en Tynaarlo kan z’n 650.000 euro overmaken aan de Provincie.

Eind dit jaar dient de raad van Tynaarlo hier een klap op te geven. De coalitie zal niet dwars liggen volgens kenners. Die lopen braaf mee met dat wat gedeputeerde Brink hen vraagt. Groen licht en daarmee zullen alle problemen zijn opgelost.

Op de vraag hoe het kan dat de voorziening te Haren met 1000 parkeerplaatsen dagelijks voor de helft leeg staat, werd niet geantwoord.

Een mogelijkheid van een plank bij het dorp Tynaarlo (station) en het terrein van Wijk en Boerema, wanneer de sanering gereed is, voorzien van een paar honderd parkeerplaatsen, zou meer kunnen opleveren. Met Staphorst erbij halend zag de gedeputeerde Brink dit niet zitten. Neen, zijn plan moest nu maar eens doorgaan.

Minimaal 6 jaar te zijn opgehouden, is niet bevorderlijk voor je staat van dienst. Doordrukken zou dit weer goed kunnen maken. Maar de race is nog niet gelopen. Er zullen nog MER procedures moeten worden opgestart. Of de raad in de huidige samenstelling er nog een klap op kan geven, valt nog te bezien.

We wachten dus de uitgewerkte plannen maar af. (wordt vervolgd)