Stemmen, altijd doen

We gaan weer kiezen, althans dat is de bedoeling. Nu zijn er veel mensen die niet gaan, want “ze doen toch wat ze willen”, “die ene stem doet er ook niet toe” of “het is een pot nat”. Enkele uitspraken die nogal eens voorbij komen en dan is de vraag in hoeverre dat terecht is.

Het is een democratisch recht om gezamenlijk je vertegenwoordiging te kiezen. Het is dan ook een non argument om te zeggen dat het niets uitmaakt. Temeer er genoeg te kiezen valt. Die ene stem kan er toe doen, alleen komt er voor nogal wat mensen meer bij kijken.

Zaken waar te weinig interesse naar uit gaat. Zaken die over de inhoud gaan. Immers, het is wel verstandig om voor jezelf te bekijken waar je de meeste affiniteit mee hebt en dan ontkom je er niet aan om je te verdiepen. Of dat nu via een debat op televisie is, daar komen de grote issues meestal wel ter tafel, via de krant, de website van de verschillende partijen of hun partijprogramma wat vaak in verkiezingstijd via een flyer tot je komt.

Om je te helpen, bezoek even de website van Lokaal in de Kamer. Gewoon even kijken. Geeft je dan een gerust gevoel als je a.s. woensdag op lijst 24 Lokaal in de Kamer stemt. Vele zullen je voor gaan.

Website: www.lokaalindekamer.nl