Woningbouw stap dichterbij in Vries

Ruim 19 jaar lang heeft de woningbouw in Vries op slot gezeten. Jaren lang is verzocht door de fractie van Leefbaar Tynaarlo dit slot te verbreken. Met hulp van de democraten was er een motie voorbereid.

Vele gesprekken zijn er geweest met vele belanghebbenden op woongebied. Een aantrekkende markt, de vraag naar betaalbare huurwoningen en de zo noodzakelijke verjonging waren het laatste zetje wat nodig was om de raad te overtuigen. De gezamenlijke motie van Leefbaar Tynaarlo en D66 kon dan ook afgelopen raadsvergadering op de volledige steun rekenen van de raad van Tynaarlo.

Het college is hiermee aan het werk gezet. Een bouwplan van 25 huurwoningen in Diepsloot voor de zonodige verjonging, zou welkom zijn. Daarnaast is de mogelijkheid koopwoningen voor starters en het duurdere segment, hiervoor locaties vrij te geven. Het college moet nu onderzoek doen welke stappen nodig zijn voor realiseren van eerder genoemde woningen voor uitbreiding binnen Vries op specifiek de al in gemeente bezit zijnde gronden in Diepsloot 3. Met de aanname van genoemde motie is dus definitief een einde gemaakt aan de al 19 jaar op slot zittende bouwmogelijkheden van grotere aantallen in Vries.

Heeft wat tijd en geduld gevraagd. Maar ook hier, geduld bleek maar weer het beste medicijn te zijn voor elke moeilijkheid!