Zwerfafval Mc Donalds Ter Borch

Geacht college,

In het DvhN van 6 augustus 2019 lazen wij een interessant artikel over een oplossing voor zwerfafval van o.a Mc Donalds verpakkingen. Dit artikel hebben we als bijlage toegevoegd.

Klaarblijkelijk is er een eenvoudige manier om zwerfafval van deze fastfoodketen drastisch te verminderen. Enkele gemeenten hebben er al op aangedrongen, doch Mc Donalds is tot nu toe niet bereid gebleken dit middel in te zetten.

Hoe meer gemeenten druk uitoefenen op de fastfoodketens om alle maatregelen te treffen die voorhanden zijn om zwerfafval tegen te gaan, hoe beter het is.

Wij vragen u dan ook of u bereid bent Mc Donalds Ter Borch en Mc Donalds Nederland aan te schrijven met het verzoek aan te geven of men bereid is oplossingen als kentekens printen in te zetten of niet. En zo niet, waarom niet.

Ook willen we u vragen om te onderzoeken of het via bijvoorbeeld de APV mogelijk is om fastfoodketens te verplichten deze beschikbare oplossingen wel in te zetten.

In afwachting van uw reactie verblijven wij,

Met vriendelijke groet,

Namens de raadsfractie van Leefbaar Tynaarlo

H.J.Franke

Drentse ondernemer heeft oplossing voor zwerfvuil rond hamburgerketens maar McDonald’s wil er niet aan – Drenthe – DVHN.nl